Rindea electrică va fi utilă fiecărui meșter care lucrează cu lemnul. Cu ajutorul acestuia, puteți nivela rapid și fără efort suplimentar, să tăiați suprafața, să eliminați curbura plăcilor etc. Acest instrument poate fi folosit atât pentru lucrări brute, cât și pentru finisare.
Caracteristici ale structurii rindelei electrice
Acest instrument este destul de simplu atât în funcționare, cât și în design. Există un buton de pornire pe corpul echipamentului. Pornește motorul electric. Rotorul motorului începe să se rotească, cureaua de transmisie transmite cuplul tamburului de care sunt atașate cuțitele. Un avion este trecut peste suprafața de tratat, îndepărtând un strat mic de material. Avionul trebuie folosit cu grijă. Trebuie să începeți procesarea de la sfârșit. Și unealta trebuie să se miște de-a lungul fibrelor.
Rindeauele electrice sunt disponibile pentru uz casnic și profesional. Al doilea, datorită designului său, are o putere mai mare, poate funcționa toată ziua fără pauze și oferă un tratament mai bun al suprafeței. Dar au și mai multă greutate și sunt mai scumpe decât cele de uz casnic.
Un avion de uz casnic are mai puțină putere, are mai puține ajustări, dar este și mai ușor de lucrat cu el. În primul rând datorită greutății sale reduse. Costul modelelor de uz casnic este vizibil mai mic, deci aceasta este o opțiune ideală pentru uz casnic sau lucru periodic în atelier.
Un avion electric este un instrument foarte specializat. Este destinat doar nivelării suprafeței. Nu face teșituri sau muchii, nu decupează cu chip. Prin urmare, este folosit doar la fabricarea de mobilă, tâmplărie sau unele lucrări de construcții.
Cum să alegi un avion electric
Pentru ca un instrument să facă față sarcinilor atribuite fără probleme, trebuie să îl alegeți în funcție de complexitatea lucrării care urmează. Este important să acordați atenție următoarelor caracteristici:
· Fel de mancare. O rindea cu fir are de obicei mai multă putere și menține în mod constant o putere pe toată durata lucrării. Dar are nevoie de priză, așa că poate fi folosit doar în zone electrificate. În același timp, unealta fără fir vă permite să lucrați oriunde. Nu depinde de tensiunea din casă sau de disponibilitatea prizelor amplasate convenabil. Dar merită să luați în considerare faptul că atunci când bateria este descărcată, puterea poate scădea. Iar timpul de funcționare este limitat de capacitatea bateriei.
· Putere. Pentru modelele de uz casnic este suficientă o putere de 900 W. Dar dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv profesional bun, atunci veți avea nevoie de un dispozitiv mai puternic - până la 2500 W. Nu are sens să folosiți modele de mare putere pentru sarcini simple - nu veți putea folosi întregul potențial al unui instrument scump.
· Lățimea și adâncimea de rindeluire. Numărul de treceri peste suprafața tratată și, în consecință, viteza de finalizare a lucrărilor depind de acesta. Cea mai bună opțiune este de 60-300 de milimetri . Adâncimea de rindeluire depinde de tipul de lemn care se prelucrează și de puterea modelului.
· Viteza de rotație a tamburului. Productivitatea și calitatea muncii depind de asta. Cu cât sunt mai multe rotații pe minut, cu atât tăietura este mai netedă și mai curată.
· Prezența unei țevi. Nu este disponibil in toate modelele, dar este foarte de dorit sa il ai. Țeava protejează operatorul de rumeguș și așchii.
· Opțiuni suplimentare. Butonul de blocare va preveni activarea accidentală la momentul nepotrivit. O coborâre lină asigură o pornire uşoară, fără smucituri. Și protecția motorului va ajuta la prelungirea duratei de viață a dispozitivului, protejându-l de supraîncălzire.
Cât despre cuțitele de lucru, susțin maeștrii. Pe de o parte, lamele de oțel sunt mai durabile. Dar ele trebuie adesea ascuțite. Cuțitele din carbură nu necesită o îngrijire atât de atentă. Dar au o rezistență mai mică la uzură.
Pregătirea instrumentului pentru lucru
Înainte de a începe să lucrați cu un instrument nou, asigurați-vă că citiți instrucțiunile. Verificați, de asemenea, dispozitivul pentru a nu se deteriora. Corpul trebuie să fie intact, fără crăpături sau așchii. Inspectați cu atenție cablul - nici nu ar trebui să fie deteriorat. Verificați toate detaliile de design. Acestea trebuie să fie bine fixate.
Verificați alinierea plăcilor folosind o riglă specială. De asemenea, inspectați și reglați lamele. Ar trebui să fie la nivel cu planul platformei. Chiar și adânciturile mici pot duce la defecte ale piesei de prelucrat.
De unde pot cumpara un avion?
Puteți cumpăra un avion electric în Moldova de la sad.md. În catalog puteți selecta instrumente pentru fiecare gust și într-un segment de preț potrivit. Există un sortiment mare oferit aici, cu o varietate de caracteristici. Prețul rindelelor electrice este determinat nu numai de proprietățile și calitățile sale, ci și în funcție de marcă. Și în magazinul nostru puteți achiziționa produse de înaltă calitate și originale la cele mai bune prețuri.