Suflanta de aer cald de construcție este folosit atât în construcții profesionale, cât și pentru reparații la domiciliu. Este ușor de utilizat și nu necesită cunoștințe speciale. Dar trebuie să lucrați cu el cu atenție și grijă, deoarece se încălzește la temperaturi foarte ridicate. Conform principiului de funcționare, este similar cu un uscător de păr de uz casnic obișnuit, dar funcționează la o putere mult mai mare.
La ce se folosește de obicei o Suflanta de aer cald?
Acest instrument are o gamă destul de largă de aplicații. Cel mai adesea, un uscător de păr de construcție este utilizat pentru următoarele lucrări:
· Îndepărtarea vopselei vechi de pe diferite suprafețe;
· Aplicarea de filme speciale;
· uscarea suprafetei;
· Lipirea țevilor din plastic sau cupru;
· Conducte de dezghețare (doar drenaj, NU gaz);
· Curățarea suprafețelor;
· Îndepărtarea diferitelor acoperiri de podea, cum ar fi linoleum sau vinil;
· Arderea artistică;
· Lucrari de restaurare.
Desigur, aceasta nu este o listă completă. Dar este important să fii foarte atent atunci când lucrezi cu un astfel de dispozitiv. Pentru anumite materiale poate fi utilizat doar un interval limitat de temperatură. Însă, în funcție de model, un uscător de păr poate fi folosit atât pe șantierele de mari dimensiuni, cât și în atelierele de hobby.
Clase de uscători de clădiri
Există o gamă largă de astfel de instrumente oferite pe piața modernă. Și toate sunt împărțite condiționat în următoarele clase:
· Gospodărie. Potrivit pentru muncă simplă și pe termen scurt. Au un consum redus de energie și un set de bază de funcții. Astfel de modele s-au dovedit a fi excelente în munca „acasă”, ateliere și activități de hobby.
· Profesional. Au o funcționalitate mai largă, o rezistență îmbunătățită la uzură și sunt potrivite pentru o gamă mai largă de sarcini de construcție. Sunt folosite în timpul reparațiilor și pe majoritatea șantierelor.
· Industrial. Modele de mare putere utilizate pe șantiere de construcții la scară largă. Pot rezista la sarcini grele, au un număr mare de funcții și se încălzesc până la cele mai ridicate temperaturi. Cumpărarea unui suflanta de aer cald industrial merită doar pentru cei care au suficientă experiență.
Trebuie să selectați un uscător de construcție în conformitate cu sarcinile. Pentru reparațiile obișnuite la domiciliu, este puțin probabil să fie necesare modele de mare putere. În plus, costă foarte mult. Și invers, pentru activitățile profesionale de construcții cu drepturi depline vor exista capacități gospodărești insuficiente. Prin urmare, merită să vă concentrați asupra lucrărilor viitoare.
Rețea sau baterie?
Uscătoarele cu fir funcționează numai atunci când sunt conectate la rețea. Au tendința de a avea mai multă putere. Și puteți lucra cu ei mult timp, ținând cont chiar și de pauzele pentru ca instrumentul să se răcească. Sunt grozave pentru utilizare staționară. Dar trebuie să țineți cont de faptul că mișcarea cu ele este limitată de lungimea firului. Și pentru a te muta la alt loc de muncă va trebui să cauți o nouă priză.
Uscătoarele fără fir sunt autonome și sunt potrivite pentru lucrul în zonele în care nu există curent electric. Sau, dacă aveți nevoie de mobilitate maximă a sculei. Sunt confortabile și nu restricționează mișcarea utilizatorului. Dar aici trebuie să țineți cont de faptul că puterea lor este mai mică, iar timpul de funcționare depinde de capacitatea bateriei.
Cum să alegi un uscător?
Instrumentul potrivit este cheia muncii productive. Și pentru a alege un uscător de construcție potrivit, trebuie să acordați atenție următoarelor criterii:
· Forma corpului. Modelele de pistol au un mâner perpendicular pe corp. Această opțiune este cea mai comună, deoarece este considerată atât cea mai convenabilă, cât și cea mai sigură. Cele drepte nu au un astfel de mâner, dar sunt potrivite pentru lucrul în spații restrânse. Sunt mai puțin sigure, dar sunt încă folosite frecvent. Modelele combinate au un mâner perpendicular rotativ sau detașabil.
· Putere. Afectează direct performanța. De ea depinde și temperatura maximă de încălzire. Modelele de uz casnic nu ajung de obicei la mai mult de 1,8 kW. Pe când cele profesionale pot avea o putere de 2 kW. În consecință, cele industriale au indicatori și mai mari.
· Performanţă. Acesta este volumul de aer pe care uscătorul îl trece printr-o anumită perioadă de timp. Dacă vorbim de linii casnice și profesionale, atunci volumul ajunge la aproximativ 650 l/min. Pentru companiile industriale este, desigur, mai mare.
· Reglarea temperaturii. Reglarea treptei are mai multe valori fixe. Este de obicei folosit în modelele de uz casnic. Smooth se distinge prin capacitatea de a seta temperatura mai precis. Nu are poziții fixe și această opțiune este mai frecventă în dispozitivele profesionale.
· Opțiuni suplimentare. Caracteristicile suplimentare includ stabilizarea temperaturii, indicarea controlului încălzirii și fluxul de aer rece. Protecția împotriva supraîncălzirii și filtrarea aerului care intră în uscătorul va fi, de asemenea, utilă. Este bine dacă unealta are o carcasă de protecție termică care protejează atât operatorul, cât și materialul.
De unde pot cumpăra un uscător?
Puteți cumpăra un uscător de construcție în Moldova de pe site-ul magazinului sad.md. Catalogul oferă o selecție largă de modele cu diferite caracteristici și capacități. Puteți alege cu ușurință un dispozitiv care să se potrivească nevoilor dvs. la un preț rezonabil. De asemenea, vă puteți familiariza cu caracteristicile modelelor care vă plac direct pe site. Puteți comanda instrumente online cu livrare atât în Chișinău, cât și în toată țara.