Fierăstrău circular este un instrument de tăiere și cu siguranță nu va fi de prisos nici în viața de zi cu zi. Acesta este un instrument simplu și convenabil pentru tăierea unei game largi de unelte. Și și-a găsit aplicația atât în construcții profesionale, cât și în rândul aparatelor de uz casnic. Acest instrument are un domeniu de aplicare foarte larg și oferă o selecție largă de modele pentru o varietate de sarcini.
Scop și aplicare
Ferăstrăul circular are o lamă rotundă, de unde provine numele. Se mai numește și „parchet”, deoarece este considerat cel mai bun dispozitiv pentru tăierea plăcilor de parchet. Acesta este instrumentul ideal pentru lucrul cu lemnul. Ea taie cu grijă de-a lungul și contra firului. Instrumentul poate lucra cu ușurință și pe plastic, metale moi și beton spumos. Ferăstrăul circular funcționează precis și clar datorită scalelor de grad și metrice, riglelor, anvelopelor și ghidajelor amplasate pe el.
Domeniul de aplicare al unui ferăstrău circular este foarte larg. Cel mai adesea este utilizat în următoarele domenii:
· Întreprinderi de prelucrare a lemnului;
· Ateliere de mobilă;
· Magazine de tâmplărie;
· Fabricarea de mobila, ferestre, usi in ateliere;
· Productie de placi de parchet;
· Repararea articolelor de uz casnic;
· Lucrări de reparații de complexitate variată;
· La șantiere.
Tipuri și diferențe de ferăstrău circular
Astăzi, există mai multe varietăți ale acestui instrument, în funcție de design, mobilitate și clasă. Sunt utilizate în diferite domenii și pentru diferite procese. Deci putem distinge următoarele tipuri de circulare:
· Staționar. Aceasta este o mașină circulară care este instalată nemișcat într-un singur loc. Cu acest design, ferăstrăul este fixat nemișcat, iar cadrul mută materialul tăiat. Folosit în producția de masă.
· Manual. Dar un astfel de instrument este compact și portabil. Va face o treabă excelentă de tăiere în orice unghi. Când lucrați cu astfel de modele, roțile circulare sunt cele care se mișcă direct, și nu materialul. Dar majoritatea sunt echipate cu gauri speciale cu care pot fi fixate permanent.
În funcție de clasă, ferăstrăile circulare sunt fie de uz casnic, fie profesional:
· De uz casnic - cu putere redusă și foarte simplu. Puterea sa va fi de numai 800-900 W. Dar este foarte ușor și compact. O opțiune excelentă pentru un atelier la domiciliu sau mici reparații. Taie atât drept, cât și în unghi, dar la o adâncime relativ mică. De asemenea, modelele de unelte de uz casnic nu sunt proiectate pentru sarcini prelungite și grele.
· Profesional – puternic și echipat cu opțiuni suplimentare. Motorul unui astfel de ferăstrău este proiectat pentru utilizare activă, funcționare pe termen lung și sarcini mari. De regulă, astfel de modele au protecție suplimentară. Ferăstraiele circulare profesionale pot avea electronică încorporată pentru o funcționare mai precisă, protecție împotriva pornirii accidentale, blocare instantanee atunci când sunt blocate, pornire ușoară și reducerea vibrațiilor.
Desigur, ferăstraiele circulare pot avea și diferite tipuri de putere. Și în funcție de aceasta, acestea sunt, de asemenea, împărțite în două categorii:
· Reţea. Astfel de modele sunt mai puternice și pot funcționa atât timp cât se dorește. Doar nu uitați de pauzele necesare pentru a răci dispozitivul. De obicei, aceste circulare au un preț mai accesibil. Dar mobilitatea lor este limitată de lungimea cablului, ceea ce nu este întotdeauna convenabil.
· Reîncărcabil . Autonomă și mobilă. Puteți lucra cu ei oriunde, mutându-le dintr-un loc în altul. Astfel de ferăstraie circulare au mai puțină putere, dar vă permit să lucrați chiar și acolo unde nu există electricitate. Dar trebuie să țineți cont de faptul că timpul de funcționare al unui astfel de model depinde de capacitatea bateriei. Iar prețul pentru un astfel de instrument este mai mare, tot din cauza bateriei.
Ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați un ferăstrău circular?
Atunci când alegeți un model, trebuie să luați în considerare o mulțime de factori. Dar principalele criterii de selecție rămân următoarele:
· Puterea motorului. Pentru sarcinile casnice, un ferăstrău ușor de până la 800 W va fi suficient. Dacă aveți nevoie de o mașină circulară pentru un atelier de mobilă, luați-o în intervalul de 800 W - 1,2 kW. Și pentru activități profesionale și sarcini mari, dispozitivele cu o putere de 1,2 kW și mai mare sunt potrivite.
· Adâncimea de tăiere. Cu cât motorul este mai puternic, cu atât tăietura poate fi mai adâncă. Este încă imposibil să instalați un cerc mare pe modelele cu putere redusă. Prin urmare, adâncimea lor de tăiere va fi de doar câțiva centimetri. În timp ce dispozitivele puternice pot face o tăietură mult mai adâncă - 7,5 cm sau chiar mai mult.
· Viteză. În medie, un ferăstrău circular de bună calitate are o viteză de aproximativ 5000-5300 rpm. Cu cât viteza de rotație este mai mare, cu atât puteți lucra cu materiale mai dense.
· Taierea la un unghi dat. Disponibil în toate ferăstrăile profesionale, dar nu în toate ferăstrăile de uz casnic. De regulă, unghiul este de până la 45 de grade, dar există modele cu capacitatea de a roti discul până la 60 de grade.
· Diametrul admisibil al discului. Carcasa de protecție limitează diametrul cercului de lucru.
· Disponibilitate de opțiuni suplimentare. Ele pot face munca mai productivă, mai ușoară și mai sigură.
De unde pot cumpăra un ferăstrău circular?
Puteți cumpăra o circulară în Moldova de pe site-ul sad.md. Această categorie de produse oferă o selecție excelentă de ferăstraie atât pentru uz casnic, cât și pentru uz profesional. Și în catalog vă puteți familiariza cu caracteristicile detaliate ale fiecărui dispozitiv și puteți alege cea mai bună opțiune.