Compresor de uz casnic este conceput pentru a funcționa acasă, în garaj, la țară etc. Are un domeniu de aplicare foarte larg și va fi util în multe sarcini. Toată lumea își poate permite un model casnic pentru locuri de muncă mici. O astfel de unitate poate fi deosebit de utilă în lucrări simple de construcție și reparații.
Principiul de funcționare a compresorului
Compresoarele „trag” aerul și îl comprimă într-un rezervor special - un receptor. Și la momentul potrivit furnizează aer sub presiune. Astfel de dispozitive au un dispozitiv de măsurare încorporat - un manometru. Afișează cantitatea de presiune a aerului la ieșire. Și această caracteristică este pe care o puteți ajusta manual pentru anumite sarcini.
Pe măsură ce aerul părăsește treptat din cilindru, presiunea din cilindru scade. Și compresorul începe din nou să pompeze aerul necesar funcționării. Acest proces are loc automat când dispozitivul este pornit. Iar aer comprimat este furnizat instrumentelor pneumatice sau altor dispozitive conectate la echipament.
Compresoarele funcționează folosind un motor electric sau pe benzină. Puterea, dimensiunile și fazele dispozitivului depind de modelul specific. Merită să selectați diferite unități pentru diferite sarcini, deoarece caracteristicile și capacitățile acestora afectează direct eficiența muncii.
Tipuri de compresoare
Toate compresoarele pot fi împărțite pe clasă în casnice, semi-profesionale și profesionale. Și aceste trei grupuri au următoarele diferențe:
· Cele de uz casnic sunt de obicei fără ulei și pe bază de ulei, au o putere în intervalul 1-1,5 kW și o productivitate de aproximativ 150-200 l/min. Modelele cu putere redusă sunt excelente pentru lucrul acasă sau într-un atelier de acasă. Nici sistemul de răcire al unor astfel de dispozitive nu este cel mai avansat, dar este suficient pentru ca compresorul să funcționeze corect.
· Cele semi-profesionale nu sunt foarte diferite de cele casnice, dar au o putere mai mare si rezistenta la uzura. De regulă, puterea unor astfel de modele este de aproximativ 1,5-2,5 kW cu o capacitate de 200-300 l/min. Un astfel de compresor în Chișinău este adesea folosit în întreprinderile mici.
· Cele profesionale au de obicei un sistem de compresie cu doi cilindri. Au motoare mai puternice proiectate pentru sarcini continue. Productivitatea unui astfel de dispozitiv este de aproximativ 400 l/min. la 2,2 kW. Plus că receptorul lor are un volum mult mai mare.
Desigur, pentru sarcinile de zi cu zi, munca în garaj, atelierul de acasă sau pentru lucrări minore de reparații, nu veți avea nevoie de un model profesional. Un compresor de uz casnic sau unul semi-profesional dacă este planificată o sarcină puțin mai grea va fi mai mult decât suficient.
Cum să alegi un compresor
Înainte de a cumpăra un compresor în Moldova, este important să-l alegeți corect pentru sarcinile pe care le aveți la îndemână. Trebuie să selectați cu atenție un model pentru a nu ajunge să plătiți în exces pentru capacitatea nefolosită sau invers. Când cumpărați un astfel de echipament, trebuie să acordați atenție următoarelor lucruri:
· Tip – ulei sau fără ulei. Modelele pneumatice au un sistem de lubrifiere. Reduce căldura generată de frecare. Astfel de modele sunt mai puțin zgomotoase, piesele nu se uzează la fel de repede, iar pompa este mai etanșă. Compresoarele fără ulei funcționează de fapt și cu ulei. Dar nu intră în contact cu fluxul de aer. În consecință, aerul furnizat este complet lipsit de impurități de ulei.
· Tip putere: benzina sau electrica. Dacă aveți nevoie de putere maximă, ar trebui să alegeți un model pe benzină. Dar rețineți că sunt mai zgomotoase și emit un miros neplăcut și produse de combustie. Cele electrice sunt mult mai confortabile în acest sens. În plus, sunt mai ușoare și mai sigure.
· Șurub sau piston. La motoarele cu piston, aerul este comprimat din cauza mișcării pistoanelor în cilindri. Prin supapa de admisie, aerul este aspirat în cilindru, iar prin supapa de evacuare este furnizat sistemului. Au un design foarte simplu, întreținere ușoară și un preț accesibil. Cele cu șuruburi sunt mai complexe în design și necesită, în consecință, o întreținere mai complexă. Dar eficiența lor este de 95% față de 75% pentru motoarele cu piston. Sunt mai potrivite pentru o funcționare continuă lungă și furnizează aer perfect curat.
· Transmisie directă sau cu curea. Acționarea directă este utilizată la compresoarele cu piston. Este mai simplu ca design, cântărește mai puțin și este mai ieftin de întreținut. Dar este mai predispus la supraîncălzire. O roată cu curea, la rândul său, este o pereche de roți conectate printr-o curea de transmisie. Se răcește mai bine și este potrivit pentru funcționare pe termen lung. Dar sunt mai grele și mai mari. De asemenea, astfel de compresoare necesită o platformă de nivel pentru instalare.
Prețul unui compresor depinde și de o serie de caracteristici, cum ar fi debitul de aer, numărul de pistoane, volumul receptorului, sarcinile admise etc. Pentru modelele de uz casnic, toți parametrii, desigur, sunt mai simpli și costă mai puțin. Cele semiprofesionale vor fi ceva mai scumpe, dar vor putea lucra și în condiții mai dificile. Pentru o serie de sarcini, timpul de funcționare continuă este deosebit de important. Dispozitivele de uz casnic sunt proiectate pentru „sesiuni” de funcționare relativ scurte.
De unde pot cumpara un compresor?
Puteți cumpăra un compresor în Moldova de pe site-ul magazinului sad.md. Aici puteți alege o mare varietate de instrumente și echipamente pentru o varietate de sarcini și reparații. Catalogul magazinului oferă o gamă largă de produse de la mărci de încredere la prețuri accesibile. Puteți comanda instrumente atât în Chișinău, cât și în alte orașe ale Moldovei.